Rommelmarkt Manege De Driesporen in Onstwedde na coronapauze weer ongekend succesvol

Foto: Bert Wolfs

ONSTWEDDE – Na een verplichte pauze van twee jaar barstte de rommelmarkt van Manege de Driesporen zaterdag weer los. In zeer grote getale kwamen bezoekers vanuit heel Noord-Nederland naar Onstwedde. Het parkeerterrein bij de manege stond vol met voertuigen en dat vertaalde zich naar een enorm bezoekersaantal.

Ook dit jaar bestond de indruk dat het weer drukker was dan voorheen. De handel verliep zeer voortvarend. Toen even over twaalf de laatste kopers waren verdwenen en de grote groep vrijwilligers, die zowel op de vrijdag, bij het inruimen en verzamelen van de spullen, en zaterdag bij het verkopen, ook nog eens de handen uit de mouwen staken om de hallen weer te ontdoen van de overgebleven spullen, kon er weer een nieuw record worden bijgeschreven: een opbrengst die ook dit jaar weer hoger was dan voorheen.

De netto opbrengst komt volledig ten goede aan de Manege de Driesporen, die mede door de energiecrisis en de in z’n algemeenheid sterk gestegen prijzen een financieel extraatje meer dan nodig heeft. Op deze wijze wordt getracht om het paardrijden voor iedereen betaalbaar te houden.

Rond half twee zaterdagmiddag, anderhalf uur na de sluiting van de markt, waren alle drie de hallen weer “rommel” vrij, de ondergrond weer losgemaakt en geëgaliseerd en liepen de eerste viervoeters al weer hun rondjes.

De vele vrijwilligers zaten toen onder het genot van een heerlijke kop snert, beschikbaar gesteld door Slagerij Hemmen, gezellig na te praten over de belevenissen van de afgelopen uren en je hoorde alleen maar positieve geluiden. Ook voor de vrijwilligers is het altijd weer een evenement waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.

Alle vrijwilligers, maar ook de bedrijven en instanties, zoals aannemersbedrijf Wubs Onstwedde, Loonbedrijf Bruggers Onstwedde – Vlagtwedde, Slagerij Hemmen Onstwedde, Containerverhuur Strockmeijer Alteveer, Jumbo Scheemda en Coop Jan Schut Onstwedde, die ons weer hebben ondersteund: hartelijk dank!

En uiteraard niet te vergeten de gulle gevers die alle spullen beschikbaar hebben gesteld aan de manege, zonder hun medewerking is er simpelweg geen rommelmarkt denkbaar! 

Ingezonden door: Bé Wilzing

Foto’s: Bert Wolfs

Fotoreportage:
https://onstwedde.info/fotoreportages/fotoreportages-detail/article/jaarlijkse-rommelmarkt-de-driesporen.html

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.