Video van de Verlichte Boerderijenroute Oldambt e.o.

Foto: Henk Pruim

OLDAMBT, WESTERWOLDE – Vrijdagavond ging de Verlichte Boerderijenroute Oldambt e.o. van start. Genieten van de cultuurgeschiedenis en bedrijvigheid van een deel van het Oldambt.

De verlichte boerderijenroute Oldambt e.o. is een autoroute van ongeveer 55 km door het Oldambt en omstreken. Op drie aaneengesloten avonden, namelijk op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari 2023. Deelname is gratis. Op deze route worden interessante objecten in de schijnwerpers gezet. Ook zijn diverse bedrijven benaderd om hun deuren te openen tijdens de route en hun bedrijfsactiviteiten toe te lichten.

De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om een gevarieerde route samen te stellen. In samenwerking met bewoners en bedrijven hebben ze een informatief routeboekje opgesteld en kunt u bij de open bedrijven een kijkje nemen. Tijdens de route en bij de open bedrijven zijn aanwijzingen verborgen. Verzamel ze allemaal en maak kans op een leuke prijs!

De route kan nog op de volgende tijden gereden worden:

zondag 29 januari van 17:00 tot 21:00 uur

De route staat inmiddels op de website; www.lichtrouteoldambt.nl Als u de route gaat rijden is het belangrijk dat u de nummering volgt. De nummering is de leidraad voor de rijrichting. Routeboekjes kunnen worden afgehaald op onze startpunten bij nummer 1 familie van ’t Westeinde en bij nummer 23 IJssalon en Lunchroom Veendiep. Vanaf de startpunt volgt de route verder door de opeenvolgende nummers te volgen.

Ook dit jaar is er weer een fotowedstrijd, met een leuke prijs. De prijs wordt deze keer beschikbaar gesteld door Het Drentse Steakhuis De Steakerij. Zij openen binnenkort hun deuren in Bellingwolde.

Voor de kinderen is er een leuke puzzel voor op de achterbank.

Foto’s: Henk Pruim

Video: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.