Westerwolde krijgt bezoek van Groninger Boys

Foto: HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, wat tevens voor beide ploegen de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de competitie 2022 / 2023 is, ontvangt Westerwolde zondag op De Barlage het stad-Groninger Groninger Boys. Deze wedstrijd stond 11 december jl. ook al op het programma, maar werd destijds afgelast. Voor Westerwolde staan er deze middag twee zaken op het spel. In de eerste plaats het proberen te handhaven van de ongeslagen status in thuiswedstrijden in deze competitie. En ten tweede de nare smaak van zondag 4 december proberen weg te spoelen toen er in het Drentse Zeijen tegen SVZ een ruime 5 – 0 nederlaag werd geleden. Mocht het team van trainer Richard Streuding – die overigens voor een jaar heeft bijgetekend bij de Vlagtwedders – in beide zaken slagen, dan kan er gesproken worden van een goede en geslaagde eerste competitiehelft.

Groninger Boys staat momenteel op de zevende plaats op de ranglijst. De ploeg van de trainers De Grooth en Nout heeft nu 15 punten, één minder dan Westerwolde. Het doelsaldo van de “stadjers” is 15 – 18. Westerwolde staat na tien wedstrijden op de vierde plaats met 16 punten en helaas eveneens een negatief doelsaldo: 17 – 19. Opmerkelijk is het dat de roodwitten, zonder zelf dus te spelen in de laatste competitieronde voor de winterstop, een plaats op de ranglijst stegen. En omdat beide ploegen de punten nodig hebben om in de tweede helft van de competitie niet al te ver naar beneden te hoeven kijken, zou het duel best wel met de nodige aantrekkelijkheid gepaard kunnen gaan.  

De wedstrijd op Sportpark De Barlage begint zondagmiddag 29 januari om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Groefsema. Martijn Bakker is pupil van de week en Vakwinkel Hidding DHZ aan de Schoolstraat in Vlagtwedde is de wedstrijdsponsor.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.