Periodekampioen V.V. Veelerveen speelt derby tegen V.V. Wedde

Foto: Reinier Edens

SIDDEBUREN/WEDDE – Afgelopen zondag hervatte de voetbalvereniging Veelerveen de competitie met een uitduel in Siddeburen. Deze wedstrijd was voor de jaarwisseling afgelast vanwege slecht weer en werd op zondag 29 januari ingelast. Bij een gelijkspel zou Veelerveen periodekampioen kunnen worden. Aldus geschied; het werd 1-1. Komende zondag wacht de derby tegen Wedde.

Veelerveen stond voor de wedstrijd tegen Siddeburen al twee punten los van de nummer twee. Bij winst kon dat vijf punten worden. Een gelijkspel was voldoende om Siddeburen voor te blijven en zodoende periodekampioen te worden. Boelo Dekker beschikte weer over een brede selectie die er op gebrand was om te winnen. Maar het was Siddeburen die de score opende. Topscorer Julian Pot pikte weer een goaltje mee en zette Veelerveen op achterstand. Die kwam wel meteen met een antwoord via Yannick Kruizinga. De ruststand 1-1 zou ook de eindstand zijn en daarmee werden de geel-zwarten winterkampioen!

De competitie in de vierde klasse C is het hele seizoen al spannend. Iedereen kan van iedereen winnen en dus is ook de derby tegen hekkensluiter Wedde aanstaande zondag niet zomaar gewonnen. Wedde wist afgelopen zondag met 2-1 thuis te winnen in de derby tegen Bellingwolde.

Veelerveen speelt de derby zondag aanstaande uit in Wedde. Aanvang 14.00 uur.

De fotografen Reinier Edens en Jacob Musch waren aanwezig voor een fotoverslag.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.