Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Woensdagochtend parkeerde de bestuurster van een grijze Mercedes C-klasse om 6.20 uur haar auto achterwaarts in een parkeervak bij het dialysecentrum van het ziekenhuis aan het Hauptkanal in Papenburg. Toen zij om 10.45 uur bij haar wagen terugkeerde bleek er schade aan de voorkant van de auto te zijn. Dit wordt op 1.000 euro geschat. De veroorzaker, die vermoedelijk in een witte SUV reed, is doorgereden.

Tussen woensdag 19.00 uur en donderdag 8.30 uur is bij een schuur van een boerenbedrijf aan de Nenndorfer Straße ingebroken. Er zijn diverse voorwerpen gestolen. De schade wordt op 300 euro geschat.

Meppen

Vanmorgen is om tien uur in een kelder van een woning aan de Schützenhof brand ontstaan. Het vuur werd door de brandweer geblust. Dankzij hun snelle inzet bleef de schade beperkt. De schade wordt op 200 euro geschat. Een 39 jarige bewoner raakte tijdens het blussen lichtgewond en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. Er wordt onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan.

Haren

Dinsdag is tussen 19.15 en 21.00 uur op de parkeerplaats am Hundestrand bij de Dankern See de katalysator van een geparkeerde Kia Sportage gestolen. De eigenaar ontdekte de diefstal toen hij van een wandeling bij zijn auto terugkeerde.

Om zeven uur vanmorgen is aan de Burggraben een langs de weg geparkeerde grijze Mercedes C-klasse aangereden. De auto heeft voor 1.000 euro schade aan de bestuurderszijde. De veroorzaker is doorgereden, maar is inmiddels bij de politie bekend.

Sögel

Bij een ongeval op de Wahner Straße in Sögel zijn vanmorgen om tien uur twee personen van 51 en 15 jaar gewond geraakt. De Mercedes E-klasse, waarin de slachtoffers zaten, werd aangereden door de 30 jarige bestuurder van een Mercedes Sprinter, die achteruit over de Wahner Straße reed. De slachtoffers zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.