Reflecterende huisnummerpaal voor verkeersveiligheid Westerwolde

Foto: Jans Velthuis

WESTERWOLDE – De gemeente Westerwolde biedt inwoners korting op reflecterende huisnummerpaal.


Van woningen in buitengebieden is het huisnummer niet altijd duidelijk zichtbaar. Bezoekers maar ook hulpdiensten hebben soms moeite het juiste huis te vinden. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. De gemeente Westerwolde wil dat huizen goed bereikbaar zijn. Inwoners krijgen daarom eenmalig korting op de aanschaf van een reflecterende huisnummerpaal.


Voorkomen van gevaarlijk zoekgedrag
Vooral wanneer er neerslag valt of het donker is, zijn huizen soms moeilijk te vinden. Reflecterende
huisnummerpalen bieden uitkomst. Deze worden geplaatst langs de straat en zijn zowel overdag als in het donker goed leesbaar door de reflectie. Wethouder Kuper zegt hierover: “De paaltjes voorkomen gevaarlijk zoekgedrag van automobilisten. Dit bevordert de verkeersveiligheid. Maar ook hulpdiensten kunnen makkelijker ter plaatse komen. Zo verbetert dus de veiligheid van inwoners in het algemeen.”


Korting op reflecterende huisnummerpaal voor inwoners Westerwolde
De gemeente Westerwolde wil inwoners stimuleren een reflecterende huisnummerpaal te plaatsen en biedt daarom eenmalig korting op de aanschaf. De paaltjes kunnen besteld worden via www.huisnummerpaal.nl. Door het invoeren van de actiecode ‘Westerwolde2023’ activeren kopers hun korting. De actiecode geldt in de periode van 3 t/m 17 februari 2023. Inwoners die moeite hebben met online bestellen en geen hulp vinden in hun omgeving, kunnen bellen naar de gemeente Westerwolde: (0599) 32 02 20

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.