Westerwolde begint tweede competitiehelft bij LEO in Loon

Foto: HJ Pleiter

LOON  – Als eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft staat er voor Westerwolde zondag 5 februari een uitwedstrijd naar Loon op het programma waar het plaatselijke LEO haar opwachting maakt. In de eerste wedstrijd van dit seizoen, die gekarakteriseerd werd als “de wedstrijd van de gemiste kansen”, boekte Westerwolde een 1 – 0 overwinning op de Drentse ploeg. Alleen al dat feit zal voor de mannen van trainer Dirick Jan van Strien, die na dit seizoen trainer wordt van het Blijhamster ASVB, een reden zijn om alle zeilen bij te zetten om zodoende de punten nu ook in eigen huis te houden. Wat dat betreft kan Westerwolde de borst nat maken en proberen door een zo optimaal mogelijk rendement komende zondag zich op de keurige vierde plaats in de competitie te handhaven.  

LEO staat momenteel op de tiende plaats op de ranglijst. De ploeg heeft nu tien punten uit elf wedstrijden, zeven punten minder dan Westerwolde. Het doelsaldo van de Drenten is 14 – 25. Westerwolde staat na elf wedstrijden dus nog steeds op de vierde plaats met zeventien punten en helaas eveneens een negatief doelsaldo: 18 – 20. Opmerkelijk is het dat er tussen de plaatsen drie en tien op de ranglijst slechts een verschil van acht punten is. Een compacte middengroep van acht teams die er allemaal naar zullen streven aan het eind van de competitie boven de beruchte nacompetitie- of degradatiestreep te staan. En omdat beide ploegen de punten derhalve hard nodig hebben om in de tweede helft van de competitie niet al te vaak en te ver naar beneden te hoeven kijken, zou het duel van komende zondag best wel eens met de nodige aantrekkelijkheid gepaard kunnen gaan.  

De wedstrijd op sportpark Marsdiek (aan de rand van Assen tussen Assen en Loon) begint zondagmiddag 5 februari om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.G.E. Beenker uit Bovensmilde.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.