De Bultruters kijken terug op twee gezellige buutavonden

Foto: Gerda Boeijing

TER APEL – Carnavalsvereniging de Bultruters kijkt terug op twee geslaagde buutavonden in de Polderputten.

Carnavalsvereniging de Bultruters is opgericht in 1978. Tijdens het carnavalsseizoen wordt Bultrutersland, bestaande uit Barnflair, Munnekemoer en Roswinkel, geregeerd worden door Prins Gerd I & Prinses Inge. Het hele jaar door organiseert de carnavalsvereniging activiteiten voor de mensen in en rondom Bultrutersland. Zo vonden er gisteravond en vorige week zaterdagavond in de Polderputten de buutavonden plaats. Samen met Flexlive maakten ze er een gezellig feest van.

Vandaag doen de dansmariekes van de Bultruters mee aan het regionale Dansmarieke Concours in Emmer-Compascuum. Op 12 februari organiseert de carnavalsvereniging een frikandellen eetwedstrijd en op 17 februari worden aan zieken en ouderen in Bultrutersland fruitbakjes uitgedeeld. Ook worden die dag daar de scholen bezocht.

Zo warmt de carnavalsvereniging zich langzaam op voor het grote carnavalsfeest, met de optocht op 18 februari, die start om 11.11 uur bij de grensovergang Rütenbrock / Ter Apel. De optocht sluit ’s middags aan bij de grote carnavalsoptocht in Ter Apel. Samen met Flexlive wordt ’s avonds in de Polderputten het carnavalsfeest gevierd, gevolgd door het kindercarnaval, met medewerking van onder anderen Magicjohn.

Foto’s: Gerda Boeijing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.