Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

In de nacht van zaterdag op zondag is bij een ijssalon aan de Dr.Horstmann-Straße een poging tot inbraak gedaan. Toen dat niet lukte gingen de daders naar de pizzeria in hetzelfde gebouw. Daar werd geld gestolen. De schade bedraagt 600 euro.

Bunde

Om 2.20 uur in de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de parkeerplaats Rheiderland de passagiers van een internationale bus, die kort daarvoor de grens was gepasseerd, gecontroleerd. In de bus zat een 31 jarige Duitser, die in opdracht van de Officier van Justitie in Tübingen gezocht in verband met overtreding van de wapenwet sinds 2021 werd gezocht. Hij had nog een boete van 450 euro openstaan. Omdat de man de boete niet kon voldoen, werd hij naar een justitiële inrichting gebracht, waar hij de komende 30 dagen mag verblijven.

Papenburg

Op 3 februari is tussen 11.00 en 11.30 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Umländerwiek een blauwe VW Tiguan aangereden. De wagen heeft schade aan de deur aan de passagierszijde. De veroorzaker is onbekend. De schade wordt op 1.230 euro geschat.

Leer

Gisteravond controleerde de politie van Leer op de Ubbo-Emmius-Straße de inzittende van een Audi. De bestuurder, een 36 jarige inwoner van Oude Pekela, bleek onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. Daarnaast troffen de agenten in de auto onder anderen een wapenstok (ploertendoder) en een geringe hoeveelheid drugs aan. De man kreeg na bloedonderzoek een rijverbod opgelegd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.