Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Rond elf uur vanmorgen is op het terrein van een timmerfabriek aan de Grecostraße een tankauto tegen een goederentrein gebotst. Bij de aanrijding ontspoorde de locomotief. De oplegger van de tankauto kwam op de zijkant terecht en verloor een deel van de lading. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Tussen vrijdag en maandag is uit een bouwmachine aan de Hasebrinkstraße 60 liter diesel gestolen. De machine stond op een met een hek afgesloten terrein. Ook namen de dieven zo’n 70 meter stroomkabel mee. De schade bedraagt 1.000 euro.

Weener

Gisteren ontving een 56 jarige inwoonster van Weener een verdachte SMS. Zij meldde zich bij het politiebureau. Ook haar echtgenoot kreeg die dag een verdachte SMS. Beiden hebben niet op de link in het bericht geklikt. Er is dus geen geld van hun rekening gehaald en er is ook geen link naar een phishing-site geopend. Een andere inwoonster van Weener meldde de politie dat zij was gebeld door een vrouw die zei medewerkster van energiemaatschappij EWE te zijn. Ze vroeg om het nummer van de meter en de meterstand. Daarna vroeg ze naar het bankrekeningnummer van de vrouw, zogenaamd om een prijsgarantie te geven. De 50 jarige inwoonster van Weener kreeg toen in de gaten dat het hier om fraude ging en verbrak de verbinding.

Papenburg

Gisteren is tussen 8.30 en 15.00 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Friederikenstraße een zwarte VW Passat aangereden. De schade bedraagt 500 euro. De veroorzaker is doorgereden.

Niederlangen

Vanmorgen zijn om half acht op de Sustrumer Straße twee vrachtwagens met hun buitenspiegels tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde toen een van de vrachtwagens op de verkeerde weghelft reed. De chauffeur hiervan is doorgereden. De schade aan de andere vrachtwagen wordt op 300 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.