Stichting Leefvorm J&O organiseert voorlichtingsmiddag over het OdensehuisPekela

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – Wilt u meer weten over waarom bewonersinitiatieven belangrijk zijn en hoe deze initiatieven een rol zouden kunnen spelen in beleid en waardering van de gemeente? Kom dan woensdag 22 februari van 13.30-15.30 naar de Pekelahof in Oude Pekela.

Pekela kent vele inwonersinitiatieven, de buurtverenigingen, sportverenigingen, seniorengroepen, KinderactiviteitenPekela, het sinds kort opgerichte Dorpsbelangen, het organiseren van de Jaarmarkten, spooktochten en allerlei ander activiteiten die georganiseerd worden door de inwoners zelf, vaak met een flink aantal vrijwiligers. Wij van Stichting Leefvorm J&O willen ons graag inzetten en een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in Pekela, waaronder die van mensen met dementie die graag zo lang mogelijk in ons dorp zouden willen blijven.

Het OdensehuisPekela:
Wij willen met bezoekers van het OdensehuisPekela, mantelzorgers en vrijwilligers en degene die daar verantwoordelijk voor zijn zorgen dat het ook voor inwoners een dorp wordt waar men straks kan blijven wonen met dementie. Het OdensehuisPekela is geen dagopvang, geen standaard ontmoetingsplek, maar voorlopig nog een huiskamer waar men met elkaar de ontmoeting vorm geeft op basis van een vrijwilligheid met kennis van de Sociale Benadering van dementie.

Bent u benieuwd geworden? Dan nodigen wij u graag uit op woensdag 22 februari van 13.30-15.30 in de Pekelahof in Oude Pekela. Gastspreker zal zijn de directeur van Buurtzorg, Jos de Blok. Gespreksleider van deze middag zal zijn: Eisse Kalk, bestuursvoorzitter van Agora Europ en mede-coördinator van de Kracht van de Veenkoloniën. Korte intro over belang inwonersinitiatieven door studente Hogeschool Leeuwarden.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.