Eerste Roze Loper van Drenthe naar woonzorgcentrum Holdert in Emmen

Foto: Treant / De overhandiging van het certificaat aan woonzorgcentrum Holdert

EMMEN – Locatie Holdert van Treant in Emmen heeft als eerste woonzorgcentrum in Drenthe de Roze Loper gekregen. Dit certificaat wordt door Stichting Roze 50+ gegeven aan zorginstellingen die zich inzetten voor een veilige woon- en leefomgeving voor lhbti’ers.

‘We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor diversiteit en dat iedereen kan zijn wat ‘ie wil zijn. Zoals onze bewoners het wel eens mooi omschrijven: leven en laten leven. Het keurmerk is dan ook door gezamenlijke inzet van bewoners, vrijwilligers en medewerkers behaald’, zegt een trotse Saskia Schnoing, locatiehoofd van het woonzorgcentrum aan de Hondsrugweg.

Manon Linschoten, landelijk projectleider bij Stichting Roze 50+, reikte vanmiddag de Roze Loper uit aan Holdert.

Over de Roze Loper

Om ervoor te zorgen dat ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgenders en interseksuelen zich thuis en veilig kunnen voelen in een zorg- en welzijnsinstelling, is de Roze Loper ontwikkeld. Tolerantie, respect, inclusie en openheid gelden daarbij als vaste waarden.

De Roze Loper is een officieel keurmerk, dat wordt uitgereikt na een traject dat leidt naar sociale acceptatie van seksuele diversiteit in de zorg, gevolgd door een audit door een onafhankelijke Certificerende Instelling.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.