Bijzonder geslaagde bijeenkomst MiGreat Ter Apel

Foto ingezonden door Didi Dresscher

TER APEL – Gisteren kwam een grote groep vrijwilligers uit Ter Apel en omgeving, die de afgelopen periode behulpzaam zijn geweest bij het Aanmeldcentrum, bijeen in het Parochiehuis in Ter Apel.

Roos Ykema en Yljo van Donselaar van MiGreat hadden deze middag belegd om terug te kijken op die periode en daarnaast te inventariseren wat er anders en/of beter kan. Dit keer willen ze graag voorbereid zijn. Het gaat dan om het aanbieden van zaken als beschutting, dekens, eten en drinken. Er wordt namelijk gevreesd dat ook dit jaar weer groepen vluchtelingen buiten de poorten van het AC moeten verblijven. Misschien wel wéér inhumaan verstoken van fatsoenlijk onderdak, sanitair en voedsel aangezien de zo noodzakelijk stappen (zoals bijvoorbeeld meerdere aanmeldcentra, gemeentes dwingen vluchtelingen op te nemen) nog steeds niet genomen zijn en verschillende noodopvangen binnenkort gaan sluiten.


Uiteraard zou het in een land als Nederland niet nodig moeten zijn, maar mocht dat toch het geval zijn staan onder andere MiGreat, verschillende kerken onder andere uit Emmen, Emmer-Compascuum en Ter Apel, Helping Hands, Stichting Islamitische Zorg en ORKZ uit Groningen weer klaar om te doen wat ze kunnen om de ergste nood te lenigen als de overheden dat wederom nalaten.

Meer informatie over MiGreat is te vinden op hun website migreat.org of op Facebook, LinkedIn en Instagram. Mochten mensen zich aan willen sluiten bij deze groep vrijwilligers kunnen zij zich aanmelden via info@migreat.org.

Ingezonden door Didi Dresscher

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.