Twee keer volle bak bij buutavonden carnavalsvereniging De Kloosterwiekers

Foto: André Dümmer

TER APEL – Vrijdag- en zaterdagavond werden door carnavalsvereniging De Kloosterwiekers de buutavonden georganiseerd.

Beide avonden zat de zaal in Hotel Boschhuis stampvol. Na twee jaren van afwezigheid konden de Kloosterwiekers eindelijk weer de buutavonden organiseren. Met een fantastische ‘line up’ van louter ‘eigen’ buutreedners, de Ter Apeler Harmonie en de Dansmariekes waren het twee geslaagde avonden.

Voordat de buutreedners het woord namen werd locoburgemeester Giny Luth door twee dansmariekes uit de zaal gehaald. Nadat zij in de buut-ton haar speech had gehouden overhandigde ze de sleutel van Ter Apel aan Prins Wim de Eerste. Volgens traditie is hij deze weken “de baas” in Ter Apel.

De komende weken staat Ter Apel bol van de carnavalsactiviteiten. Op zaterdag 18 februari zal om 14:00 uur de optocht op ’t Klooster en de Wieke weer van start gaan. De dag wordt afgesloten met het carnavalsbal. Op zondag is het kindercarnaval en de maandag daarna is de Rosenmontagoptocht Rutenbrock.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.