Presentatie ‘De Lagere School’ met archieffoto’s uit het SHC

Foto collectie SHC

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 5 maart a.s. vertoont Bert Roossien weer foto’s uit het archief van het Streekhistorisch Centrum. Deze keer staan herinneringen aan de Lagere School, de voorganger van het huidige basisonderwijs, centraal. De voorstelling vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal.

Of men nu vroegtijdig begon met werken of doorstudeerde aan een hogeschool of universiteit, iedereen heeft zo zijn herinneringen aan de lagere school. Het schoolbord met krijt, de tweezits-bankjes met ingebouwd inktpotje, de kroontjespen, vloeipapier, het leesplankje; het is inmiddels allemaal verleden tijd. Deze beeldpresentatie laat het onderwijs van vroeger herleven. Niet alleen een keuze uit de vele openbare en bijzondere scholen uit onze regio, maar tevens aandacht voor de lesmiddelen, lesmethoden  en niet te vergeten de buitenschoolse activiteiten zoals schoolreisjes en sportdagen.

De voorstelling begint om 14.30 uur. Voor meer informatie: 0599-612649  of info@streekhistorischcentrum.nl. Reserveren kan ook via www.streekhistorischcentrum.nl

Bij de foto: School met den Bijbel nr. 12 in Nieuw Buinen in 1952. Collectie Streekhistorisch Centrum foto-30850.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.