Feestelijke opening zadenbibliotheek: Een zonnige stap naar een groenere wereld met aansluitend groene workshops

Foto: Ronny

STADSKANAAL- Donderdag 23 maart om 15.00uur wordt de Zadenbibliotheek feestelijk geopend door Wethouder Hofstra. We vieren dit graag met jou. Voor een bloesemsapje en gezonde snack wordt gezorgd. Ook zijn er een aantal groene workshops te volgen. Gezellig praten en zaden lenen kan natuurlijk ook. Ben jij er bij?

Wat is een zadenbibliotheek?
Een zadenbibliotheek is een kast met een groeiende collectie aan zaden van groenten, kruiden en bloemen. Dit is de zadenbibliotheek. De zaden van de zadenbibliotheek mag je (net als een boek) lenen en mee naar huis nemen. Zaai de zaden thuis in een pot, perk of moestuin. Geef de zaden een beetje liefde en aandacht tot ze zijn uitgegroeid tot de mooiste planten.

Heeft je plant zaden gemaakt? Breng deze dan terug. We voegen ze graag toe aan de collectie van de zadenbibliotheek. Zo maken we de wereld een stukje groener en zoemen er meer blije bijen om ons heen. 

De zadenbieb is op dezelfde tijden open als de ‘gewone’ bibliotheek en in samenwerking met Groei & Bloei Stadskanaal. Zaai je mee?

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.