Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

Woensdagmiddag is rond 12.00 uur op de parkeerplaats achter een schoenenzaak aan de In der Emsmarsch een geparkeerde grijze VW Golf aangereden. De wagen heeft rechts voor ter hoogte van 2.500 euro schade. Volgens getuigen reed de veroorzaker in een auto met Nederlandse kentekenplaten.

Gistermorgen is tussen half negen en half tien op de parkeerplaats van een dokterspraktijk aan de Bokeler Straße in Aschendorf een grijze Peugeot 208 aangereden. De schade bedraagt 800 euro. De politie is op zoek naar de veroorzaker.

Haren

Rond acht uur gisteravond zag een 66 jarige bestuurder van een VW Caddy een tegemoetkomende VW Golf over het hoofd toen hij vanaf de B408 linksaf de Emmelner Straße wou inslaan. Bij de daaropvolgende aanrijding raakten hij en de 34 jarige bestuurder van de Golf lichtgewond. Ze zijn ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De totale schade bedraagt 25.000 euro.

Wippingen

Donderdagmiddag zijn rond vijf uur langs de Kluser Straße in Wippingen (K113) meerdere verkeersborden aangereden. De veroorzaker kwam in een bocht door onbekende oorzaak in de berm terecht toen hij vanuit Kluse in de richting van Neubörger reed. De schade bedraagt 200 euro. De politie is op zoek naar de betreffende automobilist.

Meppen

Dinsdag is tussen 18.10 en 18.30 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Fürstenbergstraße iemand met een winkelwagentje tegen een geparkeerde grijze VW Passat gebotst. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Donderdagavond zijn om kwart voor zes bij een verkeersongeval op de Große Straße in Groß Fullen, bij Meppen, drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het ongeval gebeurde toen een 38 jarige bestuurder van een Renault Traffic ter hoogte van een café de controle over zijn voertuig verloor. De auto draaide meerdere keren om zijn as en botste tegen de Jeep Renegade van een 64 jarige vrouw. Daarna kwam de auto liggend op een schutting in een sloot tot stilstand. De 38 jarige bestuurder is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Een test wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde (2,55 promille). De bestuurster van de Jeep en haar 66 jarige passagier liepen lichtere verwondingen op. De brandweer van Meppen en Schöningsdorf kwamen ter plaatse, omdat er rook onder de motorkap van de Jeep vandaan kwam. De weg is enige tijd voor bergingswerkzaamheden volledig afgesloten geweest. De totale schade wordt op 35.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.