Een Oost-Gronings geluid in de Provinciale Staten

Foto: Catharina Glazenburg

PEKELA – Vanuit Pekela zijn van de PVV twee kandidaten te vinden op de lijst voor de de Provinciale Statenverkiezingen.

Op 15 maart 2023 vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. U kiest weer met z’n allen de volksvertegenwoordiging van onze provincie. U stemt straks op 15 maart niet alleen voor een nieuw provinciaal bestuur, maar u kiest ook indirect voor de Eerste Kamer.

De PVV Groningen kiest voor de Groningers, voor gezond verstand met normen en waarden die daarbij horen. Wij spreken niet met meel in de mond maar zeggen wat veel inwoners vinden, want wij zijn en blijven een volkspartij.

Vanuit Pekela zijn er twee kandidaten te vinden op de lijst. Zij willen zich inzetten voor o.a. een Oost-Gronings geluid in de Provincie. Denk maar aan dat wonen bereikbaar en betaalbaar moet zijn, veiligheid op straat, geen informatieavonden maar échte inspraakavonden. Baas in eigen omgeving, strijden voor eerlijke behandeling van de bodemdaling door o.a. aardgas en zoutwinning waardoor veel Oost-Groningers zijn gedupeerd. Denk aan het behoud van de veenkoloniën: een prachtig gebied met cultuurhistorische waarden.

Meer steun aan gemeenten voor zorg, basisvoorzieningen, armoedebestrijding en leefbaarheid. Minder regels voor boeren en bedrijven om hen te behouden voor de provincie.

In het westen lijkt men te denken dat Nederland stopt bij de stad Groningen. Maar na de stad is er nog een prachtig stuk Nederland wat helaas niet goed bereikbaar is. Daarom moet de Provincie zich inzetten voor betere bereikbaarheid, meer werkgelegenheid, gezond bewegen, behoud van het Groninger landschap en opkomen voor het Groninger belang. Want de Provincie is er voor u en niet andersom!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.