Persoonlijke gesprekken over werk en scholing in bibliotheek Stadskanaal

Foto: Ronny

STADSKANAALInwoners van Stadskanaal met vragen over (ander) werk of scholing kunnen terecht bij Werkpraat. Werkpraat is een gratis inloopspreekuur dat elke woensdag van 10.00 tot 14.00 uur plaatsvindt in de bibliotheek aan de Continentenlaan in Stadskanaal. Ervaren loopbaancoaches staan bezoekers persoonlijk te woord. Ze geven antwoord op vragen en helder advies. Iedereen is welkom.

Werkpraat komt voort uit een samenwerking van Biblionet, gemeente Stadskanaal en Het Noorden werkt door. Samen willen zij meer inwoners bereiken en vooruit helpen die vragen of twijfels hebben of vastlopen op weg naar (ander) werk en scholing. Werkpraat is kosteloos voor bezoekers, persoonlijk en op een goed bereikbare locatie. Deze eerste Werkpraat is een pilot. Als Werkpraat aanslaat overwegen zij meer locaties en tijdstippen. Het Noorden werkt door ondersteunt Werkpraat met haar loopbaancoaches en bijdragen aan de organisatie en de kosten.

Mede-initiatiefnemer Gerben Zijlstra, adviseur van Het Noorden werkt door: “We willen dat de toegang tot werk en scholing zo laagdrempelig mogelijk wordt. Op die manier krijgen mensen kansen die ze ook kunnen pakken. Goed om te weten is dat Werkpraat onafhankelijk is. De loopbaancoaches richten zich op de persoon die ze spreken en gaan daar vertrouwelijk mee om.”

Werkpraat Stadskanaal 
Woensdag, 10.00 – 14.00 uur
Bibliotheek, Continentenlaan 2
9501 DG Stadskanaal

Over Het Noorden werkt door
Het Noorden werkt door helpt bij het vinden van passend werk en geschikt personeel. We zijn er voor iedere inwoner van Drenthe, Fryslân en Groningen, die vastloopt in de zoektocht naar (ander) werk. Of je nu werknemer, werkzoekende of starter op de arbeidsmarkt bent, bij ons kun je terecht. Het Noorden werkt door is een samenwerkingsverband van de Regionale Mobiliteits Teams van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.
Het Noorden werkt door van Groningen werkt nauw samen met diverse partijen als gemeenten, SW-bedrijven, onderwijs, vakbonden, MKB en UWV.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.