Gang woonservicecentrum Bolderbörg omgetoverd tot Groninger Vrouwengalerij

VLAGTWEDDE – Gisteren was het Internationale Vrouwendag. Vanaf die dag is de Groninger Vrouwengalerij te bezichtigen in woonservicecentrum Bolderbörg in Vlagtwedde. Op grote kubussen kunt u lezen en zien welke vrouwen belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van Groningen.

De Groninger Vrouwengalerij is in 2019 uitgebracht in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht. De provincie Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht. Van excentrieke kunstenaars tot politici en wetenschappers. De Groninger Vrouwengalerij vertelt hun verhalen in de vorm van grote kubussen met daarop teksten en foto’s. 

In 2019 was de tentoonstelling als ‘reizende expositie’ te zien op verschillende plekken in de provincie, zoals het Stadhuis in Groningen, het Vestigingsmuseum in Oudeschans en de Groninger Archieven. Ook was de tentoonstelling in dat jaar te bezichtigen in woonzorgcentrum Veenkade in Veendam. Daarna werd de Groninger Vrouwengalerij geschonken aan Zorggroep Meander, met als doel de kubussen ook te laten zien op andere locaties van de zorginstelling.   


Openingstijden

De expositie in Bolderbörg is tot eind maart te bewonderen. Iedereen is welkom om de Groninger Vrouwengalerij te bekijken en een kopje koffie of thee te drinken. De deuren staan dagelijks open tussen 10.00 en 17.00 uur. Adres: Irenestraat 58, Vlagtwedde.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.