Opstartcursus Start2bike van Fiets Toer Club Toer’80

Foto ingezonden door Toer'80

BLIJHAM, BELLINGWOLDE – In navolging van de succesvolle voorjaarseditie van het trainingsprogramma Start2Bike, organiseert F.T.C. Toer’80 nu opnieuw deze training voor sportieve fietsers met een racefiets. Dit onder het motto: ‘een sportleven lang fietsplezier’ en ‘fietsen in een groep is fantastisch!’

Met zielsverwanten kletsen over wielrennen, mopperen over het weer en doornemen wat er de afgelopen week is gebeurd. Het kost nauwelijks moeite wanneer je in een groep fietst. Dat zou je eens moeten ervaren. Met F.T.C. Toer’80 kan dat vanaf 1 april a.s. Je ontdekt wat fietsen in een groep met je doet. Misschien word je wel zo enthousiast, dat je een sportleven lang blijft fietsen! Je leert van deskundige trainers in vier trainingsdagen de fijne kneepjes van het recreatieve wielrennen. Dat doen we in een gezellige groep. Lol maken met elkaar en ondertussen ontdekken hoe je veilig aan het verkeer deelneemt en hoe je slim kunt fietsen.

WAT GA JE LEREN?
Hoe fietst een groep? Hoe rijd je door een bocht? Wat is de beste balans op de fiets? Hoe schakel en rem je optimaal zonder verlies van energie? Hoe sein we elkaar voor obstakels? En bovenal, hoe doe je dit veilig, zonder hinder voor het overige verkeer. Dit en veel meer komt aan bod tijdens vier trainingen op de zaterdagochtenden.


We sluiten het start2Bikeprogramma af met een tocht van zo’n 50-70 kilometer, afhankelijk van het niveau van de deelnemers. Uiteraard met koffie en appelgebak.
Meld je direct aan op de landelijke Start2Bike pagina van NTFU of via de website van toer’80 (www.toer80.nl).
Wat krijg je?
Vier trainingen
Les van deskundige en ervaren trainers
Trainen in een groep met gelijkgestemden
Je word zelfverzekerder op je fiets
Een editie van Fietssport Magazine vol met leuke verhalen over wielrennen en mountainbiken.
Je fiets is verzekerd tot €750,- (tijdens de S2B training) met de unieke NTFU verzekering

DATA
zaterdag 1 april 2023
zaterdag 8 april 2023
zaterdag 15 april 2023
zaterdag 22 april 2023
Start2bike is een initiatief van de NTFU en F.T.C. Toer’80. Leer in vier weken de basisvaardigheden van het sportief fietsen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.