PvdA deelt verduurzamingspakketten uit aan bewoners Kastanjelaan Bellingwolde

Foto: Jacob Musch

BELLINGWOLDE – Vanmorgen deelde PvdA statenlid Richart Joling, samen met Saskia Ebbers, wethouder Duurzaamheid in de gemeente Westerwolde, verduurzamingspakketten uit aan bewoners van de Kastanjelaan in Bellingwolde.

Met dit pakket kunnen bewoners energie en daarmee ook geld besparen. Er zitten 5 ledlampen, een slimme stekker en een tussenstopcontact met schakelaar. Daarmee kunnen bewoners tot 150 euro per jaar aan energiekosten besparen. Hiermee wil de PvdA Groningers in energiearmoede, een klein beetje steunen.

De aanpak van energiearmoede is voor de PvdA een speerpunt voor het nieuwe provinciale bestuur. In negen van de tien Groningse gemeenten is sprake van forse energiearmoede en hebben mensen geen geld om te investeren in verduurzaming. De komende 4 jaar hoopt de PvdA weer mee te kunnen besturen en in die periode de energiearmoede terug te dringen. Zaken als een provinciale isolatiesubsidie en een sociaal energietransitiefonds, moeten daarbij helpen. Richart Joling: ‘’Het is vreselijk dat er in onze provincie mensen zijn die moeten kiezen tussen een warme maaltijd of een warm huis. De bestrijding van energiearmoede moet voor het volgende college, topprioriteit krijgen!’’

Ingezonden

Foto’s: Jacob Musch en PvdA

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.