Weinig geld en toch isoleren? Het kan én het levert direct geld op

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Een goed geïsoleerde woning scheelt direct op de energierekening. Gemeente Veendam helpt huiseigenaren verduurzamen. Met een gratis quick scan is binnen 2,5 uur duidelijk welke isolatiemaatregelen voor een woning interessant zijn. Bewoners ontvangen een bespaarrapport en kunnen geholpen worden bij het aanvragen van offertes en subsidies. Daarbij krijgen huiseigenaren met een laag inkomen door een extra subsidie, gratis isolatie van hun dak, vloer of muur. Huiseigenaren met een woning van voor 1995 kunnen bij Jouwbespaarcoach.com terecht voor meer informatie en hulp.

Gratis isolatiemaatregel

Inwoners met een koopwoning van voor 1995, die minder dan € 1.310,05 (alleenstaande) of € 1.871,50 (samenwonend) netto per maand verdienen, komen in aanmerking voor één gratis isolatiemaatregel.

Erwin Jalving is Bespaarcoach voor de gemeente Veendam. Hij helpt bij het aanvragen van offertes en het regelen van de financiering. “Uit onderzoek blijkt dat veel mensen opzien tegen de investeringskosten en de papieren rompslomp. Ik ben er om inwoners te helpen. En met de extra subsidie is het nu extra interessant.” Inwoners die een afspraak met Erwin willen maken kunnen een mail sturen naar: erwin@jouwbespaarcoach.com.

Jouwbespaarcoach.com

Jouwbespaarcoach.com is een gezamenlijk initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, waaronder de gemeente Veendam, om woningeigenaren te helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van de woning en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Oost-Groningen. Voor meer informatie zie: www.jouwbespaarcoach.com.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.