Cultuurfonds Groningen investeer voor ruim € 129.000 in cultuur

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds

GRONINGEN – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor € 129.172 bijgedragen aan 37 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. 

Hieronder lichten we enkele projecten toe die kunnen rekenen op een bijdrage in het eerste kwartaal van 2023.  

Italiaanse orgelweek Het Hogeland

De Stichting gezamenlijke orgelcommissies Het Hogeland krijgt € 3.000 voor de organisatie van een culturele en educatieve Italiaanse orgelweek. Het evenement wordt gehouden van zaterdag 22 t/m zondag 28 mei 2023. Doel van het project is het unieke orgelbezit van de gemeente Het Hogeland te promoten en onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het E.J. Struif Fonds, één van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Aanschaf nieuwe fietsen Bicycle Showband Crescendo Opende

Bicycle Showband Crescendo uit Opende kan rekenen op € 8.500 voor de aanschaf van nieuwe fietsen. De huidige fietsen zijn na bijna 18 jaar door het intensieve gebruik behoorlijk versleten. Crescendo is een unieke muziekvereniging die musiceren combineert met fietsen. Al bijna 50 jaar speelt Crescendo in binnen- en buitenland, op taptoes, parades en tijdens evenementen. De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Kijlstra-Smid Fonds.  

Festival Roeg Klassiek 2023

Stichting Noordgedacht krijgt € 5.000 voor het festival Roeg Klassiek. Roeg Klassiek is een festival voor klassieke muziek dat wordt gehouden in en om natuurgebied ’t Roegwold in de gemeente Midden-Groningen. De combinatie natuurbeleving en klassieke muziek maken Roeg Klassiek tot een uniek festival. Het festival vindt plaats op 8 september 2023.

Oldambt: IVN Westerwolde-Oldambt publicatie Het verhaal van de kolken in het Dollardgebied € 3.000
Stichting Het Evenement Winschoten festival Waterbei 2023 € 2.000

Stadskanaal: Stichting Compagnie Barrevoet concertreeks BACH! Een muzikale ontmoeting in zeven Groninger kerken € 3.500 Vereniging Muziektheater de Kanaalstreek musical Oliver! € 4.500

Indienen aanvraag

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds.In de vergadering van 3 juli 2023 behandelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen de aanvragen voor het tweede kwartaal van 2023. Deze aanvragen moeten uiterlijk  21 mei online worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Kijk op www.cultuurfonds.nl/groningen voor meer informatie.


Nieuw logo
Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een nieuw logo. De logoset is te vinden op de website: https://www.cultuurfonds.nl/logo

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is één van de twaalf provinciale afdelingen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.