Boomfeestdag in Pekela

Foto: Jan Glazenburg

NIEUWE PEKELA – Vandaag werd de Nationale Boomfeestdag gevierd. Leerlingen van basisschool Theo Thijssen uit Nieuwe Pekela hebben in het kader daarvan bomen geplant in het bosje van Hoetmansmeer. Wethouder Lex Kupers stak ook de schop in de grond om de leerlingen te helpen de bomen in de grond te planten.

De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant!

Meer informatie over de Boomfeestdag is te vinden op www.boomfeestdag.nl.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.