Nieuwe en vertrouwde gezichten bij stembureaus Oudeschans en Bellingwolde

Foto: Jan Glazenburg

OUDESCHANS, BELLINGWOLDE – Vandaag zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. De stembureaus zijn open tot 21.00 uur.

Vanaf vanmorgen zeven uur kunt u stemmen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Als u stemt, heeft u invloed op wat er de komende jaren in de provincie en bij het waterschap gebeurt. Daarnaast heeft u indirect invloed op de verkiezing van de Eerste Kamer.

Ook in het garnizoenskerkje in Oudeschans kan dit jaar weer worden gestemd. Vertrouwd gezicht is daar de heer Edo Edens (89). Sinds 1964 is hij er bij elke verkiezing te vinden. Zijn “carrière” begon in 1964 bij de gemeenteraadsverkiezingen van de toenmalige gemeente Bellingwolde. Het stembureau was toen in het café in Oudeschans gevestigd.

In Bellingwolde kan vandaag op vier locaties worden gestemd; te weten: Partycentrum De Meet, MOW museum Westerwolde, Steunstee Reiderstee en Buurthuis De Brug. Deze laatste locatie is vandaag speciaal voor de verkiezingen geopend. Het buurthuis is momenteel, na een “zakelijk conflict met de vorige pachters”, sinds oudejaarsdag gesloten. De gemeente is op zoek naar een nieuwe pachter.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.