Ooievaars terug op het nest in Bellingwolde

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – De ooievaars zijn teruggekeerd op het nest bij de Oosterschool in Bellingwolde.

Bij de Oosterschool in Bellingwolde werd vorig jaar maart een ooievaarsnest geplaatst. De mal voor het nest was door een vader van een van de leerlingen gemaakt. Een aantal leerlingen van de school vlocht er vervolgens een nest in. Het nest werd door een medewerker van Brouwer Groen en Grondig en Marga Koning, een van de leerkrachten, met een hoogwerker op een stam geplaatst. Tot ieders verbazing en vreugde zaten er al snel ooievaars op het nest.

In het nest werden twee jongen geboren. De leerlingen van de Oosterschool vierden dit met beschuit met muisjes. Roze en blauwe muisjes door elkaar, want ze wisten niet of de jongen mannetjes of vrouwtjes waren.

Of de leerlingen dit jaar ook weer getrakteerd worden op beschuit met muisjes is niet bekend. Maar aan de ooievaars zal het niet liggen. Zij zijn teruggekeerd op het nest. Luid klepperend maken ze elkaar het hof.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.