OTMV organiseert eerste oefen ploegdag in Bellingwolde

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag organiseerde OTMV afdeling Groningen een oefen ploegwedstrijd in Bellingwolde.

Vandaag kwamen 60 leden van De Oude Trekker en Motor Vereniging, afdeling Groningen, weer bij elkaar voor een oefen ploegwedstrijd. Dit vond plaats op een perceel van ca. 30 hectare aan de Parkweg in Bellingwolde.

Na het ontvangst van de deelnemers en de juryleden werd om elf uur door Dethmer ten Have de openingsvoor getrokken. Deze werd door de juryleden beoordeeld. Na de lunch vertrokken de deelnemers met hun historische trekkers naar hun ploegveld. Er werd er tot ongeveer half vier in verschillende disciplines zoals: het rondgaand ploegen met getrokken ploeg, het rondgaand ploegen met ploeg in het heft en het wentelploegen geploegd.

Met deze ploegwedstrijden wil de vereniging het in stand houden en brengen van historisch interessante landbouwwerktuigen bevorderen.

Foto’s: Jan Glazenburg, HIER vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.