Roegbainder wandeltocht populair

Foto: Fred Stötefalk

PEKELA – De Roegbainder wandeltocht die op zaterdag 15 april wordt gehouden blijkt bij de liefhebbers populair te zijn. Nu al hebben zich meer dan 120 lopers ingeschreven.

Het evenement wordt voor de tweede keer georganiseerd. Wandelaars kunnen kiezen voor maar liefst vier afstanden; 5, 10, 15 en 25 kilometer. Leidden de routes vorig jaar nog veelal rond de Pekelder dorpen, deze keer heeft de organisatie gekozen voor trajecten in de nabijheid van en door Oude- en Nieuwe Pekela.

Ook zijn onderweg een vijftal objecten te bezichtigen. Daarbij gaat het om de stichting Siep & Co, met gerepareerde machines en werktuigen uit de tijd van de vroegere strokartonindustrie, melkveebedrijf Van Schot, museum Kapiteinshuis, hobby onderkomen Veloathuus en molen de Onrust in Oude Pekela.

Inschrijven kan nog steeds dagelijks via het telefoonnummer 06-28064369 (Kuilman) of middels het emailadres roegbainderwandeltocht@hotmail.com. Aanmelden kan uiteraard ook bij de start medio april. Start en finish bevinden zich bij de kantine van korfbalvereniging WSS aan de Snaterlaan in Oude Pekela.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.