Voetbalverhalen van Groninger voetbalhelden in Kleedkamer 5 in de Klinker

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Op 19 mei wordt de Klinker een avond omgetoverd in een voetbaltempel.

Dick Lukkien, Joop Gall, Herman Sandman, Rooie Rinus en Pe Daalemmer, Hans Nijland, Bert Zuurman, Gerard Wiekens, Jan Veenhof en andere Groninger voetbalhelden zitten vrijdagavond 19 mei in Kleedkamer 5 op het podium van Cultureel Centrum de Klinker in Winschoten.
Het wordt een avond met kleedkamerhumor van de bovenste plank met de geur van nat gras, het geluid van noppen op de kleedkamertegels, dampende douches en een sponzige gehaktbal met Groninger mosterd in de kantine.

Voetbaltempel en Pé en Rinus
De Klinker verandert in een heuse voetbaltempel met bestuurskamer, kantine, keuken en kleedkamer 5. Naast de anekdotes en verhalen van voetballers, trainers en fans zorgen foto’s, filmpjes, opstellingen, uitslagen, bekers, vaantjes en shirts voor een avond vol voetbalhistorie van de Oost-Groninger velden. Ook wordt de voetbalkennis getest.
Tussendoor spelen Rooie Rinus en Pe Daalemmer hun (voetbal)hits.

Feest der herkenning
‘Oost-Groningen kent een grootse voetbalhistorie en daar mogen we best wel eens een keer bij stilstaan’ , vertelt organisator Matthias Mulder.
‘ Het wordt een echt voetbalfestijn vol mooie, verassende en soms emotionele verhalen over derby’s, rode kaarten, blessures, scheidsrechters, wereldgoals, koude douches en kleedkamers.’
De avond eindigt met een derde helft met bier, gehaktballen en een optreden van Kevin Paré.

De voetbalavond op vrijdag 19 mei staat onder leiding van Jan van der Meide en assistent-trainer Erik Hulsegge. Aanvang: 20.15 uur.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.