Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Esterwegen

Gisteren is een 52 jarige automobiliste gewond geraakt toen zij op de B401 tussen Surwold en Esterwegen frontaal tegen een tegemoetkomende vrachtwagen botste. De vrouw kwam, vermoedelijk vanwege een medisch probleem en het gebruik van medicijnen, op de linker weghelft terecht. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd een bloedproef genomen, waarna haar rijbewijswerd ingevorderd. De 46 jarige vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De schade bedraagt 2.500 euro.

Papenburg

Bij een ongeval op de Gutshofstraße is gistermorgen om half elf een 70 jarige fietser zwaargewond geraakt. Het slachtoffer reed op zijn e-bike op de kruising met de Rheiderlandstraße door het rode licht. Een 28 jarige automobilist uit Weener kon niet meer op tijd remmen, met een aanrijding tot gevolg. De schade wordt op 3.000 euro geschat.

Tussen 17 maart 14.00 uur en 20 maart 08.00 uur is bij een kleuterschool aan de Erste Wiek rechts een schaftkeet opengebroken. De daders gingen er met en boormachine vandoor. Ook werd er een poging gedaan om bij het naastgelegen schuurtje binnen te dringen, maar dat mislukte. De schade bedraagt 200 euro.

De politie zoekt getuigen van een ongeval die zondag rond 14.00 uur op de Meppener Straße (B70) bij Papenburg plaatsvond. Daar reed een automobilist achter op een Seat die ter hoogte van de Rathausstraße voor het rode licht stond te wachten. De schade bedraagt 10.000 euro. De veroorzaker is doorgereden.

Lathen

In de nacht van zaterdag op zondag is tussen 1.00 en 7.30 uur een nog onbekende automobilist tegen een aantal voorwerpen die langs de kant van de Hauptstraße in Lathen stonden. De veroorzaker verloor vermoedelijk in de bocht de macht over het stuur en kwam op de linker rijbaan terecht. De schade is enorm. Er zijn diverse onderdelen van de auto aangetroffen. Over de veroorzaker is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.