Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Lähden

Tussen 19 maart 11.00 uur en 21 maart 10.00 uur is een poging gedaan om bij een geparkeerde auto in te breken. De auto stond op een terrein aan de Am Steinberg in Lähden. Er is niets gestolen maar de auto heeft wel schade. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Meppen

Tussen 17 maart 11.30 uur en 21 maart 8.30 uur Is bij een woning aan de Am Emsufer in Meppen ingebroken. Er zijn diverse elektrische apparataten, alcoholische dranken en levensmiddelen gestolen. De schade bedraagt 440 euro.

Emsland

In het noorden van Emsland zijn meerdere (oudere) inwoners gebeld door personen die zich voordeden als politieagenten. Zij vertelden de slachtoffers dat familieleden een ernstig ongeval hadden gehad en dat er geld overgemaakt moest worden om hun geliefden een gevangenisstraf te besparen.

Sögel

In de nacht van maandag op dinsdag is bij een hotel aan de Clemens-August-Straße in Sögel ingebroken. Er werd een kluis met inhoud gestolen. De schade bedraagt 5.500 euro.

Papenburg

Op 18 maart is tussen 16.45 en 16.55 uur op de parkeerplaats bij het kerkhof aan de Marktkirche in Papenburg een zwarte VW Polo aangereden. De schade bedraagt 500 euro. De veroorzaker is doorgereden.

Gisteren is tussen 11.45 en 12.15 uur in Papenburg een oudere dame het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man vertelde haar dat een familielid een ongeluk had gehad en meteen een groot geldbedrag nodig had. Hij kreeg het slachtoffer zo ver dat zij hem een groot geldbedrag gaf. Hij ging er vervolgens te voet in de richting van de Birkenallee vandoor. De dader wordt omschreven als een man van 25-30 jaar, ca. 1.80 m lang met een normaal, sportief postuur. Hij was gekleed in een zwarte jas, een zwarte gebreide muts en een spijkerbroek. De man heeft tijdens het gesprek met de dame doorlopend getelefoneerd. De politie vermoedt dat man in de Birkenallee in een auto is gestapt. Getuigen worden verzocht contact met de politie van Papenburg op te nemen.

Haren

De politie zoekt getuigen van diefstal van verkeersborden. Deze stonden aan de Schwartenberger Straße. De schade bedraagt 800 euro.

Vannacht is op een parkeerplaats op de Emsstraße in Haren een zwarte VW Tiguan aangereden. De wagen heeft rechts achter voor 2.000 euro schade. De veroorzaker is onbekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.