Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Tussen woensdag 16.45 en donderdag 9.25 uur is bij een bedrijfspand aan de Borsigstraße een poging tot inbraak gedaan. De daders probeerden met geweld een roldeur te openen. Voor zover men kan nagaan zijn ze niet binnen geweest en zijn ze zonder iets buit te maken gevlucht. De schade bedraagt 300 euro.

Westoverledingen/Flachsmeer

Op 16 maart nam een 40 jarige inwoner van Heede rond acht uur ’s avonds bij een tankstation in Papenburg een lifter mee. Hij beloofde hem in Leer af te zetten. De rit ging via de Papenburger Straße in Westoverledingen. De bestuurder stopte om 20.20 uur voor een boodschap op de parkeerplaats van een bank aan de Pastor-Kersten-Straße. Op het moment dat hij uit zijn BMW stapte botste een blauwe Fiat tegen de bestuurderskant van de BMW. Er stapten twee mannen uit de Fiat. Ze liepen naar de passagierskant van de BMW en beschadigden de deur. Ze zochten de directe confrontatie met de lifter op. De lifter wist te ontsnappen en rende er vandoor. Hierop stapten de beide mannen weer in de Fiat en lieten de inwoner van Heede en zijn zwaar beschadigde auto achter. De politie verzoekt getuigen van het incident contact op te nemen.

Weener

Gisteravond rond 21.10 uur kreeg de politie een melding dat op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Neue Feldstraße een aantal personen met hun auto’s aan het driften was. Ook zouden er mogelijk geweerschoten zijn gehoord. Op de genoemde locatie trof de politie een groep van vijf personen en drie voertuigen aan. Uit nader onderzoek bleek dat een van de aangetroffen personen, een 18-jarige man uit Rheiderland, voorwerpen bij zich droeg die onder de wapenwet vallen. Het betrof een mes met een vergrendelbaar lemmet en een alarmpistool. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de wapenwet.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.