Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Heede

Vrijdagavond kwam om 22.37 uur een man de verkoopruimte van een tankstation aan de Dersumer Straße in Heede binnen en bedreigde een medewerker met een, als een echt uitziende zilverkleurige, vuurwapen. Hij eiste geld. De geschrokken medewerker reageerde niet, waarop de dader een collectebus pakte en er in de richting van de B401 vandoor ging. Hij was ongeveer 1.75 m lang met een slank postuur. Hij droeg donkere kleding en gezichtsbedekking. De politie roept getuigen op om contact op te nemen.

Bunde

Gistermorgen kwam in Bunde een 23 jarige automobilist in de berm van de Ditzumerhammrich terecht en botste tegen een bushokje. Voor zover bekend raakte hij niet gewond. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde (1.52 promille). De man kreeg een rijverbod opgelegd en zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

Aschendorf

Gisteravond is om 20.15 uur in een pand aan de Bücherstraße brand ontstaan. De brand woedde op een werkblad in een hobbyruimte. De oorzaak was vermoedelijk een mankement aan een zaklamp. Er raakte niemand gewond. De schade bedraagt 5.000 euro.

Niederlangen

Vrijdag is tussen 16.45 en 18.30 uur op de parkeerplaats bij een sportaccommodatie aan de Am Sportplatz een geparkeerde Opel Corsa aangereden. De schade aan de rechterzijde van de auto bedraagt 5.000 euro. De veroorzaker is onbekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.