Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Leer / Bunde

Vorige week zijn twee personen benaderd door oplichters. Een 46 jarige man uit Bunde werd via een app geattendeerd dat hij geld kon investeren. De man maakte vervolgens een bedrag van vijf cijfers over. Op het moment dat er een uitbetaling zou plaatsvinden werd de rekening geblokkeerd. De man moest nogmaals een groot bedrag investeren. Dit deed hij niet. Er is aangifte bij de politie gedaan.

Een 45 jarige man uit Leer maakte in een soortgelijke zaak een bedrag van vijf cijfers naar een buitenlandse rekening over om bitcoins te kopen. Nadat hem om meer geld werd gevraagd werd hij wantrouwig en schakelde de politie in.

Weener

Een 59 jarige inwoonster van Weener werd gisteren door een onbekende vrouw gebeld. Er werd haar verteld dat haar dochter een dodelijk ongeval had veroorzaakt. Er moest een bedrag van vijf cijfers aan borg worden betaald. Ook zou de borg kunnen worden betaald met goud en sieraden. Het slachtoffer voldeed aanvankelijk aan het verzoek, maar werd daarna sceptisch en stapte naar het politiebureau in Weener.

Lähden

Bij een ongeval op de Lastruper Straße in Lähden zijn gistermiddag drie personen gewond geraakt. Een 24 jarige bestuurster van een Fiat werd, toen zij rechtsaf naar de Auf der Blanke wou afslaan, aangereden door een achter haar rijdende 63 jarige bestuurster van een VW. De bestuurster van de VW probeerde om een aanrijding te voorkomen nog naar rechts uit te wijken, maar botste daarbij ook tegen de Mercedes Sprinter van een 41 jarige vrouw. Zij raakte daarbij zwaargewond. De andere twee bestuursters liepen lichtere verwondingen op. De schade wordt op 157.000 euro geschat.

Lathen

Tussen maandag 16.15 uur en dinsdag 7.30 uur is aan de Kreuzstraße in Lathen bij een bouwcontainer ingebroken. Er zijn diverse machines gestolen. De schade bedraagt 290 euro.

Papenburg

De politie zoekt getuigen van een ongeval op de Meppener Straße in Papenburg. De bestuurder van een grijze Mercedes reed rond 11.10 uur op de L62 richting Aschendorf. Toen hij daar de kruising, richting de B70, overstak kwam hij in aanrijding met een zwarte VW die op de B70 richting Dörpen reed. Niemand raakte gewond. De hoogte van de materiële schade is nog niet vastgesteld. Ten tijde van het ongeval waren er onderhoudswerkzaamheden aan de verkeerslichten. Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie van Papenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.