Stoomtrein van Museumspoorlijn STAR rijdt weer vanaf Pasen

Foto: Johannes Velthuis

STADSKANAAL, VEENDAM – Tijdens het paasweekend is het weer zover: dan rijdt de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR weer tussen Stadskanaal en Veendam. Het stoomseizoen is weer geopend. Op deze dagen zal voor het eerst stoomlocomotief 52 8082 in de ‘normale’ dienst te zien zijn.

Beide Paasdagen stoom
Op beide Paasdagen (9 en 10 april) rijdt de stoomtrein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Vanaf Stadskanaal vertrekt de trein om 10.45 en 14.00 uur, vanaf Veendam om 12.00 uur. Ook is op Eerste Paasdag de Paashaas aanwezig op station Stadskanaal.

Start stoomseizoen
De ritten tijdens Pasen vormen de start van het stoomseizoen.  In de afgelopen maanden heeft de STAR weliswaar wel gereden, maar dat was met een historische diesellocomotief.   De wintermaanden worden gebruikt om onderhoud uit te voeren aan de stoomlocomotieven.  Stoomlocomotief 52 8082 is nu weer beschikbaar voor de treindienst. Zusterlocomotief 52 8060 zal later dit voorjaar volgen.

Dienstregeling online
De dienstregeling voor het jaar 2023 is te vinden op de website van Museumspoorlijn STAR: www.stadskanaalrail.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.