Interactieve lezing: langer mentaal fit blijven door iets nieuws te leren

Foto: Biblionet

VEENDAM – Op donderdag 20 april van 19.00 tot 20.00 uur wordt in de Bibliotheek Veendam een gratis interactieve lezing aangeboden over langer mentaal fit blijven.

Heb je je weleens afgevraagd hoe je ervoor zorgt dat jouw brein fit blijft? Het lijkt belangrijk voor de gezondheid van ons brein om onze hersenen uit te blijven dagen, bijvoorbeeld door iets nieuws te leren. Er wordt vaak gezegd dat iets nieuws leren op latere leeftijd moeilijker is dan wanneer je jong bent, maar je bent nooit te oud om te leren! Taalwetenschapper en promovenda Floor van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen vertelt in deze interactieve lezing hoe het leren van nieuwe dingen de weerbaarheid van ons brein kan vergroten.

Floor onderzoekt wat voor invloed het leren van iets nieuws heeft op het denkvermogen en welzijn van 65-plussers. Tijdens de lezing ontdek je welke activiteiten je zelf kunt ondernemen om je brein gezond te houden. Zo wordt er bijvoorbeeld stilgestaan bij de positieve effecten van het spreken en leren van meerdere (streek)talen op ons brein. Ook kom je erachter hoe (het maken van) muziek of het volgen van lezingen het denkvermogen en de stemming kan bevorderen. Er zal genoeg ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Deze lezing is voor iedereen toegankelijk, wel of geen lid van de bibliotheek.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via biblionetgroningen.nl/agenda of bij het infopunt van de bibliotheek.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.