OBS Noorderbreedte, CBS de Kern en Mgr. Bekkersschool zijn FitGaaf!

Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – De sportconsulenten van Veendam Beweegt zijn in januari 2023 gestart met het project FitGaaf! op drie basisscholen. De start was op OBS Noorderbreedte, daarna op CBS de Kern en vervolgens op de Mgr. Bekkersschool. Deze drie scholen zijn Fitgaaf! en kregen een Fitgaaf! sticker en springtouwtjes voor het schoolplein.

Met FitGaaf! gaan leerlingen 3 weken stickers plakken voor elke gezonde actie op het gebied van gezond eten en drinken, genoeg slaap en voldoende beweging. Ook ouders kunnen meedoen. Via FitGaaf! worden leerlingen en hun ouders of verzorgers op een speelse manier bewust gemaakt wat er nodig is voor een gezonde leefstijl, wat er goed gaat en wat er misschien nog beter kan. Het project is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu erkend als goed onderbouwd programma “Gezond leven”.

‘Goed eten en veel bewegen’

Het project is met veel enthousiasme uitgevoerd op de deelnemende scholen. Wethouder Henk Jan Schmaal van sport: “Het is mooi om te zien dat de kinderen en hun ouders gemotiveerd en enthousiast aan het project FitGaaf! deelnemen. Het is heel belangrijk dat kinderen goed eten, dus ontbijten en veel bewegen. Daarom gaan we dan ook naar zoveel mogelijk basisscholen in de gemeente Veendam.”

Sportieve kick-off

Het project FitGaaf! begint op elke school met een sportieve kick-off op het schoolplein waaraan alle leerlingen, docenten en ouders/verzorgers deelnemen. Na de kick-off krijgen de leerlingen en docenten uitleg over de FitGaaf! kalender en de verschillende stickers. Na een week komen de sportconsulenten opnieuw in de klas om te bespreken hoe het gaat met het stickers plakken. De afsluiting is na drie weken. De kalenders van de leerlingen worden opnieuw besproken met de sportconsulenten en de school krijgt de FitGaaf! sticker en springtouwtjes voor het schoolplein.

OBS de Viermaster en odab Westerschool beginnen binnenkort met het project FitGaaf!

Kijk voor meer activiteiten op www.veendambeweegt.nl

Ingezonden door gemeente Veendam

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.