PrO Winschoten betrekt ouders tijdens ouderdoeavond bij praktijkonderwijs

Foto ingezonden door Jos Begeman

WINSCHOTEN – Op de jaarlijkse ouderdoeavond van PrO Winschoten werden ouders van leerlingen uit de eerste en tweede klas uitgenodigd om de handen uit de mouwen te steken en praktische vaardigheden te leren. Er waren workshops zoals handverzorging, styling, het maken van hapjes en koekjes, werken met bloemen, het maken van een metalen paaskunstwerk en het maken van een handig houten krukje.

Het team van vakdocenten werd ondersteund door het gehele schoolteam om de avond soepel te laten verlopen. Tijdens de pauze konden ouders genieten van koffie en cake terwijl de leerlingen trots hun school lieten zien. Voor ouders was het een leuke ervaring om te zien wat hun kinderen dagelijks leren en voor de leerlingen was het een geweldige kans om te zien hoe hun ouders en verzorgers de taken aanpakken.

Vestigingsdirecteur Arne Jan Bügel noemde de ouderdoeavond een waardevolle werkvorm om ouders en leerkrachten op een informele manier kennis te laten maken met het praktijkonderwijs. De avond was een groot succes en werd door alle deelnemers als gezellig ervaren.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.