Stichting Bogdike en Café de Toeter organiseren de Toeterrit op 27 april

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Op Koningsdag, donderdag 27 april, wordt de 29ste Toeterrit gereden. De organisatie is in handen van Stichting Bogdike en Café de Toeter. Start (11.00 uur) en finish (16.15 uur) is bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep in Veendam.

Bart Kruizinga van Stichting Bogdike heet iedereen om even voor 11.00 uur van harte welkom waarna Jannie Tuin van Café de Toeter de 29ste tourtocht op weg toetert. Cafe de Toeter bestaat dit jaar 40 jaar en daarom krijgen alle motorrijders een uniek cadeau mee. De motoren rijden onder begeleiding van MotorBegeleidingsTeam (MBT) uit Assen via het Prins Hendrikplein richting Spijkerboor.

Deze tourrit is alleen voor oldtimer- en klassieke motoren (deelname uitsluitend mogelijk met motoren van voor 1983). Een lange lint motorfietsen waaronder BSA, Norton, Harley, Sparta en nog vele andere bekende en onbekende merken uit vervlogen tijden maken vervolgens een mooie tourtocht door de provincie Groningen en door de kop van Drenthe. De route van de tourrit is ongeveer 120 km en kent onderweg één stop. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.30 uur bij Café de Toeter aan het Beneden Westerdiep.

Rond de klok van 16.15 uur worden de motorrijders terug verwacht bij Café de Toeter via de Borgercompagniesterweg naar het Prins Hendrikplein.

De Toeterrit wordt mogelijk gemaakt door Mulders Motorcycles, Café de Toeter, gemeente Veendam, Stichting Wildervank Fonds en Rustyco.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.