Brandweer redt ree uit Pekelerhoofddiep in Nieuwe Pekela

Foto: Dennie Gaasendam

NIEUWE PEKELA – De brandweerlieden van korps Nieuwe Pekela moesten zondagochtend vroeg uit de veren. Even na 7.15 uur zag een voorbijganger aan de Jan Oldenburgerstraat in het dorp een ree in het Pekelerhoofddiep. De ree poogde meerdere malen op de wal te klimmen maar dit zonder resultaat.

De brandweer bood uitkomst. Na een aantal mislukte pogingen om het verkleumde beestje te vangen zag een van de brandweermannen toch zijn kans schoon. Hij wist het beestje vast te pakken.

Met vereende krachten werd de ree aan de wal getild. Met een brandweerbusje werd de ree naar een open veld gebracht waar het weer vrijgelaten werd. Even verderop werd een dode ree uit het Pekelerhoofddiep gehaald.

Tekst en foto’s: Dennie Gaasendam, DG-Fotografie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.