Zonnebloem afd. Pekela viert 45 jarig bestaan in MFC de Binding

Foto: Abel van der Veen

OUDE PEKELA – Gistermiddag vierde de Zonnebloem afdeling Pekela feest in MFC de Binding.

Zaterdagmiddag kwamen ruim 200 gasten, die werden ontvangen met koffie en gebak, naar de Binding voor het 45 jarig jubileumfeest van de Zonnebloem, afdeling Pekela. Het feest werd geopend door burgemeester Jaap Kuin.


Vervolgens nam de voorzitster van de zonnebloem Oude-Pekela e.o. mevr. H. kuiper even het woord en bedankte de burgemeester, die helaas niet kon blijven i.v.m. andere verplichtingen. Een van de gasten had het muzikale gedeelte geschonken voor deze middag. Zij werd voor deze gift bedankt door de voorzitster.

Dit muzikaal gedeelte werd verzorgd door Monique Heegen en André de Klein. Ze kregen met hun uitgebreid repertoire de stemming er direct goed in. In de pauze’ s serveerden de vrijwilligers van de Zonnebloem een hapje en een drankje.


In de eerste pauze kwam onverwachts Expeditie Noord van RTV Noord voorbij. Derk Bosscher maakte samen met zijn cameraman een mooi verslag van deze activiteit. Deze was gisteravond te zien bij Expeditie Noord. Derk feestte, door met de polonaise mee te doen, gezellig mee. Ook interviewde hij de voorzitster, enkele vrijwilligers en gasten.

Rond 17.00 uur werd met het nummer Adios Amor het einde van deze prachtige middag ingezet.
Na de laatste klanken bedankte de voorzitster iedereen die aan deze middag hadden meegewerkt:

Bestuur en vrijwilligers van de Zonnebloem, die altijd klaarstaan om hun gasten een mooie middag te verzorgen.
burgemeester J.Kuin
De Binding en vrijwilligers
Gast en sponsor voor het muzikale gedeelte
Boutiek Fleur
Rainbow events
Expeditie Noord
Bakker Brands
Monique Heegen en Andre de Klein voor de muzikale omlijsting van deze middag
Michael (techniek van het muziek)
Abel v/d Veen
Freddy Stötefalk
Na de afsluiting keerden de gasten, die allemaal een klein presentje meekregen, voldaan naar huis.

Tekst en video: Fred Stötefalk

Foto’s: Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.