Pekela helpt huiseigenaren verduurzamen

Foto:Catharina Glazenburg

PEKELA – De gemeente Pekela wil huiseigenaren helpen verduurzamen. Dat kan door de woning goed te isoleren. Met een positief effect op de energierekening. De gemeente biedt een gratis Quickscan aan waarmee binnen 2,5 uur duidelijk is welke isolatiemaatregelen interessant zijn voor de woning. De huiseigenaren ontvangen een bespaarrapport en kunnen geholpen worden bij het aanvragen van offertes en subsidies voor verduurzaming.

Gratis isolatiemaatregel
Inwoners met een koopwoning van vóór 1995, die minder dan € 1.310,05 (alleenstaande) of € 1.871,50 (samenwonend) netto per maand verdienen, komen in aanmerking voor één gratis isolatiemaatregel aan hun dak, vloer of muur. Meer informatie en hulp is te vinden op Jouwbespaarcoach.com.

Robin Groenewold is bespaarcoach voor gemeente Pekela. Hij adviseert bij passende verduurzamingsmaatregelen van de woning en het regelen van de financiering: “Uit onderzoek blijkt dat veel mensen opzien tegen de investeringskosten en de papieren rompslomp. De bespaarcoach is er om inwoners te helpen. En met de subsidies die er zijn is het nu extra interessant.” Inwoners die een afspraak met Robin willen maken kunnen een mail sturen naar: Robin@jouwbespaarcoach.com.

Wethouder Reiny Kuiper: “Ik hoop van harte dat veel inwoners hiervan gebruik gaan maken. Het levert echt wat op: minder energieverbruik, goed voor het klimaat en goed voor uw portemonnee.”

Jouwbespaarcoach.com
Jouwbespaarcoach.com is een gezamenlijk initiatief van de Oost-Groninger gemeenten, waaronder de gemeente Pekela, om woningeigenaren te helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van de woning en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Oost-Groningen. Voor meer informatie zie: www.jouwbespaarcoach.com.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.