Ontdek het boerenleven in Groningen op de Campina Open Boerderijdagen

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELE, REGIO – Op vrijdag 19 en maandag 29 mei vinden voor de zestiende keer de Campina Open Boerderijdagen plaats. Boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek, toegang is gratis. Ook boerenfamilies in Groningen stellen hun erf open. Aan de hand van speelse en educatieve activiteiten laten boeren zien waar Campina-producten vandaan komen en hoe ze met hun bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst.


De Campina Open Boerderijdagen bieden iedereen een kans om kennis te maken met het boerenleven. Er zijn verschillende leuke en educatieve activiteiten te doen voor jong en oud, zoals een boerderijrondleiding, windmolen vouwen, blind proeven, schminken en boerderijbingo.

Een duurzame toekomst
Campina wil met voedzame producten zoals yoghurt, melk en kwark bijdragen aan een sterke start van de dag én aan een duurzamere wereld. Zo worden alle Campina-producten geproduceerd met groene stroom die is opgewekt op het boerenerf. Ook spannen Campina-boeren zich in voor biodiversiteit op en rondom het erf, bijvoorbeeld door de aanleg van kruidenrijk grasland. De deelnemende boeren vertellen op de Open Boerderijen meer over het reilen en zeilen op de boerderij en wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.
 
Deelnemende boerderijen in Groningen
Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Groningen:
 
VOF Elzinga op 19 mei
Onderdendam
 
Maatschap Terra Nova op 29 mei
Marum
 
Van Schot op 29 mei
Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie 1, 9665 DA Oude Pekela


Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdage.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.