Openbare verlichting Oude Pekela wordt vervangen en gerepareerd

Foto: Mazzelmoaze

OUDE PEKELA – Sinds deze week wordt er in Oude Pekela gewerkt aan de openbare verlichting. Er worden nieuwe lichtmasten geplaatst en er worden lichtmasten vervangen en gerepareerd.

Helaas waren veel lantaarnpalen kapot, vaak door vandalisme. Uiteraard zijn werkende lantaarnpalen nodig voor de sociale en verkeersveiligheid. De oude lichtmasten en armaturen (het bovenste deel van een lantaarnpaal) hebben een nostalgische uitstraling, helaas is het vervangen van een gehele lantaarnpaal duur. De gemeente kiest er daarom voor om op sommige plekken de lantaarnpalen te repareren.

Vanaf de Turfweg tot aan de Unionbrug worden nieuwe lichtmasten en armaturen geplaatst. De nog bruikbare palen en armaturen worden hergebruikt.

Vanaf de Unionbrug richting de Wedderweg worden kapotte lantaarnpalen en/of armaturen vervangen en gerepareerd.

Aan de H. Westerstraat aan de kant van het diep gaat de gemeente lantaarnpalen vervangen en repareren. Hier worden de nostalgische palen vervangen voor strakke moderne exemplaren.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot volgende week.

Staat er bij u in de buurt een kapotte lantaarnpaal? Geef het aan de gemeente door met vermelding van het lantaarnpaalnummer. Het is een nummer dat begint met de letter P gevolgd door een aantal cijfers. Het nummer staat op ooghoogte op de lantaarnpaal.

Bron: Gemeente Pekela

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.