Dorpshuis ’t Ganzenust zoekt vrijwilligers

Foto: Catharina Glazenburg

VRIESCHELOO – Het dorpshuis in Vriescheloo dreigt gesloten te worden. De dorpsraad, welke losstaat van het dorpshuis, wil trachten dit te voorkomen. De gemeente Westerwolde heeft haar medewerking toegezegd onder voorwaarde, dat er voldoende vrijwilligers zijn om het dorpshuis open te houden. Daarom onderstaande oproep:


Er staat iets verschrikkelijks te gebeuren in Vriescheloo. Als we geen actie ondernemen, dan gaat het dorpshuis ’t Ganzenust voor altijd op slot. Een gebeurtenis waar het dorp Vriescheloo, dat al zoveel faciliteiten is kwijtgeraakt, niet op zit te wachten.

Om verschillende redenen heeft zowel het bestuur, als de beheerder van het dorpshuis besloten op 31 mei 2023 de sleutels terug te geven aan de gemeente Westerwolde. Een doorstart van het dorpshuisbestuur en/of de beheerder is niet bespreekbaar. De inspanningen om het dorpshuis open te houden zullen dus van anderen moeten komen.

Bij monde van wethouder Harm-Jan Kuper heeft de gemeente toegezegd behulpzaam te willen zijn om het dorpshuis open te houden. De gemeente stelt hierbij de voorwaarde, dat er voldoende vrijwilligers moeten zijn om bestaande activiteiten in het dorpshuis door te laten gaan en eventuele nieuwe activiteiten te ontwikkelen. De dorpsraad Vriescheloo heeft de handschoen opgepakt en is nu voor het buurthuis op zoek naar vrijwilligers.


Hoewel in dit stadium niet precies kan worden aangegeven welke activiteiten van de vrijwilligers gevraagd gaan worden moet gedacht worden aan: openen en sluiten gebouw, klein onderhoud, koffie schenken, openhouden bar, planning gebruik en dergelijke voor de voortgang van de huidige activiteiten en het organiseren van nieuwe activiteiten voor de toekomst. Voor ieder wat wils dus.

De inzet van de vrijwilliger hoeft natuurlijk geen dagtaak te zijn. Met een paar uurtjes af en toe zijn we ook blij. Gaat het openhouden van het dorpshuis ook jou aan het hart en ben je bereid om (een beetje) vrije tijd aan het voortbestaan te besteden, laat het ons dan weten via onderstaand emailadres:
prooi082@planet.nl of bel 06-11345182.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.