Golfclub de Semslanden houdt golfclinic voor sporters met een beperking

Foto: Tedo Swarts

GASSELTERNIJVEEN – Mensen met een beperking kunnen op woensdag 10 mei gratis kennismaken met golf. De Semslanden organiseert dan voor de zesde keer een speciale clinic. Zo kunt u zelf ervaren of golf ook voor u een leuke (recreatie)sport is.

Golf kan door iedereen worden gespeeld. Ook door mensen met een beperking vanwege spierletsel, ALS, niet-aangeboren hersenletsel, PTSS, dwarslaesie, etc. Binnen de club is al een groep “paragolfers” met diverse lichamelijke of geestelijke beperkingen. En allemaal beleven ze veel plezier aan golf.

Woensdag 10 mei bent u vanaf 12 uur welkom in ons restaurant, eventueel met uw begeleider. U krijgt dan uitleg over het programma. Om 13:00 uur begint de clinic.

U kunt zich voor deze gratis clinic inschrijven door voor 8 mei een mailtje te sturen naar secretariaat@semslanden.nl. Vermeld daarin svp uw adresgegevens, leeftijd, beperking en eventuele eerdere ervaring met golf.

Bij de Semslanden zijn we al jaren bezig met “paragolf”, golf voor mensen met een beperking. We hebben daarvoor allerlei voorzieningen gerealiseerd: een invalidentoilet, een hellingbaan naar het terras, verharde paden en zelfs een eigen paramotion-cart voor spelers met een dwarslaesie. Maar het belangrijkste zijn onze ervaren vrijwilligers. Ze weten welke hulp paragolfers nodig hebben. En ze organiseren elke woensdag een inloop voor paragolfers. Daar bent u straks ook van harte welkom.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.