Het Dogondorp in Wildlands gaat op de schop

Foto: WILDLANDS

EMMEN – Wie WILDLANDS de afgelopen dagen heeft bezocht, heeft het al wel gezien: het Dogondorp gaat op de schop. De Afrikaanse kinderboerderij, net na de ingang van Serenga, ondergaat een metamorfose. Het gebied gaat voor bezoekers veel levendiger worden. Meer diersoorten, extra groen en thematisering en een verbetering van dierenwelzijn.


Ezelverblijf

De grootste verandering wordt de bouw van het ezelverblijf. De dieren zijn binnenkort namelijk vanaf het Mondiala Plein al te bewonderen. Zo wordt het vernieuwde welkomstplein nog aantrekkelijker. Ook voor de ezels is dit heel fijn. Zij delen nu nog het doorloopverblijf met de geiten… en de gasten. Het blijkt voor de koppige dieren goed dat zij de rust op kunnen zoeken wanneer zij dat willen. Dat kan in hun nieuwe onderkomen.

Meer levendigheid

Schapen, duiven en konijnen leven na de verbouwing ook in het Dogondorp. De schapen gaan samenleven met de geiten en de kippen, de konijnen krijgen een eigen onderkomen en de duiven vliegen straks vrij rond. Er worden extra bomen en struiken geplant en ook de thematisering krijgt met een heuse waterput een opsteker. Op deze manier ontstaat er meer levendigheid in het dorp. Wat een warm welkom!

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.