Publiek geniet van het Oranje bevrijdingsconcert in de Binding te Oude Pekela

OUDE PEKELA – Ook dit jaar werd de traditie van het Oranje Bevrijdingsconcert in Pekela voortgezet. Het OBCP organiseerde vrijdag het evenement in de Binding.

Het concert werd om 20.00 uur geopend met het gezamenlijk zingen van het Pekelder Volkslied.
Vervolgens werd iedereen welkom geheten door de voorzitter van het OBCP: Dhr. Andries Brans.
Een speciaal woord van welkom was er voor de burgemeester (die tevens ambassadeur van het OBCP is) en zijn partner, de wethouders Ellen van Klaveren, Reiny Kuiper en Lex Kupers, de ereleden en Duitse gasten uit Grosefehn, waaronder burgemeester Erwin Adams.

Ook een speciaal woord van welkom was er voor Dhr. Bert Blaauw, bestuurslid en afgevaardigde van de Landelijke Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en zijn partner en de heer Berend de Boer.

Na een korte toespraak door burgemeester J. Kuin verzorgde het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros, onder leiding van dirigent Bouko Tiggelaar, een afwisselend en avondvullend concert. Twee operazangers uit Oekraïne: Elina en Dima brachten enkele nummers ten gehore.

Rond half elf sloot de voorzitter het concert af en bedankte een aantal mensen met een bloemetje. Ter afsluiting van deze prachtige avond werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen. Albatros gaf nog een toegift. Met het nummer: we meet again werd deze avond definitief afgesloten

Ingezonden door Fred Stötefalk


Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.