Granfondo Giro zonder Grenzen 2023

Van links naar rechts: Rick Tieben, Ben Schomaker, Wim Mensen en Herwin Eikens. Foto: Catharina Glazenburg

MUSSELKANAAL, REGIO – De Giro d’Italia 2023 is op 6 mei van start gegaan in de Abruzzen en de finishlijn wordt op 28 mei in Rome getrokken. Op veler verzoek wordt de jaarlijkse Granfondo Giro zonder Grenzen, ter herinnering aan de doorkomst van de Giro op 12 mei 2002 door de Kanaalstreek en het Emsland/D, dit jaar georganiseerd in het toeristisch hoogseizoen.

Vanaf de eerste editie werd dit evenement steevast tijdens de Giro georganiseerd. De doelstelling is echter zoveel mogelijk mensen op sportieve wijze kennis te laten maken met de toeristische kroonjuwelen in ons grensgebied. Om ook toeristen de mogelijkheid te bieden de landschappelijke schoonheid van Westerwolde en het Emsland te leren kennen wordt uitgeweken naar het toeristisch hoogseizoen. Als vanouds kan worden gekozen voor de route over de Hilterberg (“het dak van de Giro zonder Grenzen”) over een afstand van ± 100 kilometer of voor de populaire “Picknick-Giro” vanaf Zandberg naar het Schloss Dankern/D v.v. (± 55 kilometer). Bungalowparken, campings en fietshotels zullen bij de invulling van het programma worden betrokken.

Ter verhoging van de sportieve mogelijkheden zal ook de aloude pelgrimstocht van de kerk van Zandberg naar de kerk van Rütenbrock v.v. deel uit gaan maken van dit weekend. Deze historische tocht kan niet alleen per fiets worden afgelegd, maar ook wandelend, rennend, skatend, te paard, per kano, step of via nordic walking.

Datum (weekend juli of augustus) en nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Volg daarvoor ook de Facebookpagina ZANDBERGIA.

Ingezonden door Wim Mensen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.